Tuesday, 27 November 2012

~KeNdUrI KaHWin KaKAk si BiDAdaRi~(part One)

ingatan setan btol2 kuat kn?:D ingat lagi...time mau pergi rumah si bidadari....keluarga setan semua nya pulang ke semanjung suda...tggl si setan bersendirian d rumah..:D time nk pergi umah dia...si setan berfikir panjang...mau pakai bju apa...nk jaga penampilan diri sendiri..tpi kalo pergi sowg2..serius...setan betol pown takot jalan mlm2 bru tu xtau jalan...:D jdi si setan pown bwa classmate yg tidak dpt pulang ke kg halaman...;D hehe...selama 2jam lebih perjalanan kami dri kk ke beaufort..:D sbb first time kn gerak malam2 bru tu jalan jauh...:D hehe..pendek kn cerita tiba je kami di sana si bidadari menjemput kami masuk...:D sdg kami amik nasi dan sedang pilih lauk...si bidadari dtg membawa udang goreng...:D da la besar2..pastu mknan idol si setan lagi tu...hehhee (si bidadari pown suka mkn udang).... time tu kne la cover...xdpt amik bnyk2...hehehe....dan kami pown duduk d meja....untuk menjamu selera....:Dyg menemankan kami mkn kakak nya yg sulung....si bidadari...dan kazen nyer....(dulu time skola si bidadari kata yg dia dgn kazen dia x rpat tpi allhamdullilah skrg dowg rapat suda) hehe...tgh syok2 kmi mkn...tba2 gelap satu rumah....si setan da cuak da...hahaha...sbb x biasa dgn tmpt gelap..lagi2 kt tmpt2 yg bru pergi...:) nsib bek skejap jek..hehe...
time mkn tu ada gak citer2 dgn kakak si bidadari...tpi ye la..first time jumpa kn...takot la nk ckp bnyk...pastu mesti la si setan rasa malu.....:D jdi kwn2 si setan je la rancak ber cerita dgn kakak nya..hehehe...

abis je kitaowg mkn....kitaowg tolong kemas sikit....pastu kami pown test berkaraoke...hehehe...biasa la tmpt owg kwin kn...:D tpi si setan tu x minat pown karaoke..jdi kwn dia je la yg nynyi...pastu x lama kemudian si bidadari dtg ke tmpt kami..bersama anak buah kesayangan dia...;D time tu bru la aq tgok anak buah dia...:D pastu xlama kemudian tu abg dia dtg....soh si bidadari pggil si setan...haha...time tu abg nya minx tolong si setan...hehe..jdi si setan pown pggil kawan dia sowg...dan meninggalkan yg sowg lagi untuk berkaraoke....kami ke belakang rumah tmpt2 owg cuci2 kuali...:D skali si setan tgok bnyk btol kuali(yg besar punya yg untuk masak kalo ada kenduri2),.,abg si bidadari mnx kami mencuci semua kuali tu smpai bersih....:D jdi kmi pown mula menggosok...(first time si setan membasuh kuali tu)hehe,,kami menggosok..menyiram...menyabun...membilas....berapa kali kami buat satu kuali...:D (sbb nk bgi service yg baik punya) sekali abg dia datang tgok kuali tu...dia ckp x bersih...gosok kuat2..hehhe...jdi kmi pown gosok la kuat2...lama jugak la satu kuali kami buat..but the best part is: abg dia yg da kawin dtg....tgok kami...dia ckp bersih suda tu kuali...pastu dia ckp jgn la smpai nk kasi kilat kuali tu...hhehe....cukup je la gosok ilang kotor,kesan minyak...hahahaxxx...jdi kmi bilas...dan trus mencuci kuali yg lain....hehehe...

then abis je cuci kuali...kmi pown msuk meletak brg2 kmi di ruang tamu...msing2 cri port nk bring...mklum la kalo owg kawin..mesti la ramai kt umah kn?hehe...dapat je port trus kami bring...rehat kn diri...hehe...xlama macam tu pulak si bidadari panggil si setan...hehe...minx tolong kupas kulit bawang..hahaha,,,jdi si setan dgn rela aty pergi membantu...hehe...ye la..bleh citer2 tntng dia time2 kupas kulit bawang..(ni po first time si setan kupas kulit bawang)
p/s:kami bukan berdua...kami bertiga tau...bersama kazen dia yg temankan kami mkn tdi...;D 
passtu kmi pown bercerita la...citer2 bru la si setan tahu...abg dia punya minat sama dgn si setan..minat dgn moto...:Dabis je kami kupas kulit bawang..si setan rasa kulit melekit...jdi si setan pown mau pergi mandi...tpi time tu da la tgh malam....tandas pulak kt luar..sape beranni??huhuhuhu...jdi terpaksa je la baring untuk membuai mimpi dgn 100% tidak selesa...blom sempat lelap mata kawan si setan bawa si setan ronda2 pekan beaufort malam2 macam tu..sbb xdpt tido jugak...:D 

kami pown keluar pergi ke pekan beaufort...maklum la...kedai apa la buka mlm2 macam tu?ingat kn nk g cc...lepak d cc smpai pagi...tpi xde...jdi terpaksa la lepak kedai mamak...tu pown satu kedai je yg buka....pastu kami2 jak yg makan d situ...stay la kami smpai jam 3-4 pagi...pastu kami pown pulang ke rumah si bidadari...kmi pulang je..time tu si bidadari suda terlelap...dia terlelap kt tmpt port kmi nk tido..sambil membantal kn beg si setan..:D (bru setan ingat...si setan ada minx tolong si bidadari jaga beg si setan sblom kmi jln pergi ke pekan beaufort) hehehe...setia btol dia jaga beg si setan..:D jdi kmi pown xnk menganggu dia...tgok ada port kt sofa...kami masing bring d ats sofa....dapat la tido walaupown sebentar...:D

No comments:

Post a Comment